Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Vitesse - Ajax in nagenoeg leeg stadion

31 januari 2013, 11.28 uur · Aangepast 1 februari 2013, 15.36 uur

De bekerwedstrijd tussen Vitesse en Ajax wordt vanavond in een bijna leeg stadion gespeeld.

De wedstrijd wordt gespeeld in het Univéstadion van FC Emmen omdat de wedstrijd niet in de thuishaven van Vitesse kon worden afgewerkt in verband met een dancefeest het aankomende weekend.

Volgens de supportersvereniging van Ajax waren er woensdagmiddag een kleine 2.000 kaarten verkocht terwijl het stadion 8.600 supporters kan huisvesten. Een verplichte buscombi die zowel geldt voor Vitessesupporters als voor Ajaxsupporters is hier vermoedelijk deels de oorzaak van.

Ajax-trainer Frank de Boer vindt het slecht voor de uitstraling van het bekervoetbal: 'Ik las ook dat er maar tweeduizend kaarten zijn verkocht. Dat is slecht voor de uitstraling van het bekervoetbal. Het zijn toch twee ploegen die het aardig doen in de competitie. Daar horen normaal gesproken vijftien- tot twintigduizend mensen op af te komen. Dat past niet in Emmen, maar dat stadion had eigenlijk twee keer uitverkocht horen te zijn.'

Niet alleen Vitesse - Ajax zal slecht worden bezocht. Ook de drie andere wedstrijden in de kwartfinales trokken erg weinig supporters.