Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Stop met bouwen van nieuwe hotels'

24 februari 2013, 17.45 uur · Aangepast 26 februari 2013, 18.00 uur

Hoteliers in de stad vinden dat Amsterdam moet stoppen met het bouwen van nog meer nieuwe hotels.

Dat zeggen hoteliers tegen AT5. Door het omtoveren van lege kantoren in hotels en de ambitie van de politiek om 9.000 extra kamers in de stad te realiseren, dreigt een overschot. Voor bestaande hotels wordt het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden, zeker in de huidige slechte economische tijden.

Alexander Kluit, manager van het Ramada-hotel vindt dat de ambitie van de gemeente in deze tijd een beetje té ambitieus is: 'Wat we nu zien is dat de tijd waarin we leven en de crisis die ons allen treft, dat die ambitie misschien een beetje overambitieus is geweest'.

De directeur van Hotel De Roode Leeuw, René Wildeman, vreest dat de kwaliteit van de hotels achteruit zal gaan door de toenemende concurrentie. 'Je begint nu te zien dat de scheuren beginnen te ontstaan. Er komen heel veel hotelkamers bij dus de bezetting en de kamerprijs loopt terug.'

Wethouder Gehrels laat in een reactie weten dat de groei van het aantal hotelkamers in de stad onderdeel is van een plan dat in 2006 is opgesteld. Meer hotelkamers zouden tot lagere hotelprijzen moeten leiden waardoor de stad aantrekkelijker zou moeten worden voor de bezoeker. In het plan staat de aanpak tot 2015 beschreven. Plannen voor de periode ná 2015 worden nu gemaakt. Eind maart komt Gehrels met een eerste versie voor de periode 2015 tot 2022.