Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Koningsliederen vliegen je om de oren

19 april 2013, 13.11 uur · Aangepast 22 april 2013, 10.41 uur

Na weken in spanning zitten is het eindelijk zo ver, vandaag werd het officiële Koningslied gepresenteerd.

Het koningslied is samengesteld uit 'dromen' van het Nederlandse volk, deze konden achtergelaten worden op een website. Uiteindelijk werd er een definitieve tekst samengesteld en uitgevoerd door verschillende Nederlandse artiesten. In het lied, wat gericht is aan de nieuwe koning, word er onder meer beloofd om over de koning te waken als hij slaapt. Ook is er een rap in het lied verwerkt waar er word benadrukt dat de 'W van Willem' is.

Maar het vandaag gepresenteerde lied is zeker niet de eerste. Zo maakte RTL al een eigen koningslied, deze speciaal voor de koningin. 'Maar echt waar koningin, wat zullen wij u missen!' Zingen de bekende gezichten van RTL in het lied.

Ook Dries Roelvink kroop eerder al de studio in en maakte een lied over hoe het volk de nieuwe 'koning van water' de hand reikt.

Herman van Veen schreef voor de inhuldiging van de koning en koningin een lied wat gezongen zal worden in de Nieuwe Kerk. Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor zal het lied zingen, het koor bestaat uit 35 kinderen van zeven tot negen jaar oud en zal begeleid worden door het Matangi Quartet.

Speciaal voor basisschoolleerlingen is er ook een lied, volmondig word er gezongen dat Willem-Alexander een 'toffe peer' is.

Mocht je op 30 april uit volle borst willen meezingen, hier kan je de songtekst van het officiële lied vinden.