Start van hoofdcontent

Stad

nl

Alle teams Seref Spor jaar lang uitgesloten

19 april 2013, 23.17 uur · Aangepast 21 april 2013, 15.29 uur

Voetbalclub Amsterdam Seref Spor mag een jaar lang niet meedoen aan competities. Alle teams zijn geschorst, omdat leden van de amateurclub herhaaldelijk bij vechtpartijen betrokken zijn geweest.

Ook moet de club een boete van 300 euro betalen. Twee leden zijn geroyeerd als lid van de KNVB. Dat heeft de voetbalbond vrijdag bekendgemaakt.

Seref Spor was al voorwaardelijk geschorst vanwege de vele incidenten rond de club. In maart vorig jaar liep een wedstrijd van Seref Spor-team ook al uit de hand. Drie elftallen werden op eigen initiatief uit de competitie gehaald. Alleen het eerste elftal mocht nog spelen, maar die spelers gingen op 7 april over de schreef.  

Tijdens een wedstrijd tegen stadgenoot FIT brak een vechtpartij uit, omdat Seref Spor het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter. Twee spelers van de tegenstander werden geschopt en geslagen. Ze deden aangifte van mishandeling en openlijke geweldpleging.

Na de vechtpartij besloot de KNVB de voorwaardelijke schorsing om te zetten in een onvoorwaardelijke straf. Op de website van de KNVB zegt de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg dat hij achter de straf staat: 'Het is een meer dan terechte actie wanneer spelers, teams of zelfs verenigingen die zich niet houden aan sportief en respectvol gedrag worden bestraft of zoals in dit geval worden uitgesloten van deelname aan de voetbalsport.'