Start van hoofdcontent

Stad

nl

'30 april volgen wij Karst T. op en plegen wij onze eigen aanslag'

21 april 2013, 11.59 uur · Aangepast 29 april 2013, 18.19 uur

Een groep rappers dreigt op Twitter een aanslag te plegen tijdens de troonswisseling op 30 april.

'30 april volgen wij Karst T. op en plegen wij onze eigen aanslag op het koningshuis en ons kikkerlandje!', schreef het Korps der Plagen afgelopen nacht.

Karst T. is de man die op Koninginnedag 2009 zeven toeschouwers doodde toen hij met zijn auto een aanslag wilde plegen op de koninklijke familie.

Het lijkt te gaan om een 'promotie' voor een videoclip. 'Aankomende #koninginnendag brengen wij ons eigen #koningslied 'Nederland' uit in Karst T. stijl!', twitterden de rappers eerder op de dag.

Korps der Plagen lijkt vaker rare dingen te twitteren. Gisteren bijvoorbeeld nog: 'Een huilende vrouw geeft mij een machtig gevoel!'

UPDATE: De politie kon zondag nog geen reactie geven op het dreigement. 'Wij hebben het ook gezien, maar het is nog te vroeg om er iets over te zeggen', liet een woordvoerder weten. De politie neemt contact op met het Openbaar Ministerie om te kijken of de tweet strafbaar is.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wil er zondag niet meer over kwijt dan 'dat het bericht bekend is bij de NCTV en politie en justitie er naar kijken'.