Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse voetballers trekken broek scheids omlaag

23 april 2013, 11.31 uur · Aangepast 5 mei 2013, 20.40 uur

Een nogal opvallend incident op de Amsterdamse amateurvelden dit weekend.

Tijdens een wedstrijd tussen de veteranenteams van RAP en DWS trokken voetballers namelijk tot twee maal toe de broek van de scheidsrechter omlaag. In De Telegraaf doet een veronglijkte scheidsrechter, Dewdat Rampadarath, zijn verhaal.

Rampadarath controleerde voor de wedstrijd de spelerspassen van beide veteranenteams en constateerde dat een DWS-speler geen pas had, terwijl ook de reservespelers niet waren aangemeld. 'Ik ben scheidsrechter van de KNVB, dus ik houd me aan de regels. De teamleider van DWS stelde dat niet erg op prijs', laat Rampadarath optekenen.

Aan het einde van de wedstrijd trok een speler vervolgens de broek van de scheidsrechter omlaag. 'Ik voelde me zeer gekleineerd. Snel trok ik mijn broek weer omhoog, waarop ze het nog een keer deden! Ik heb de twee heren een rode kaart gegeven en heb een klacht gestuurd naar de KNVB', stelt de arbiter.

Een woordvoerder van RAP bevestigt het verhaal. 'We laten het over aan de tuchtcommissie', stelt de zegsman. Voorzitter Ties Diekema van DWS kan zich nauwelijks voorstellen dat dit zomaar is gebeurd. 'Het is een voorbeeldig team.'