Start van hoofdcontent

Stad

nl

Studenten kraken parkeerplaatsen om fietsparkeerverbod

25 april 2013, 12.07 uur · Aangepast 25 april 2013, 19.21 uur

Een studentenpartij heeft uit woede over het fietsparkeerverbod in delen van de stad een aantal parkeerplaatsen voor auto's aan het Singel 'gekraakt'.

Studentenpartij Ons kritisch alternatief maakt zich met name druk om de 'chaos' die het fietsparkeerverbod op de Spuistraat veroorzaakt. 'In verband met de aanstaande kroning worden alle fietsen aan de Spuistraat verwijderd. Dit gebeurt ook overdag, als studenten hard aan het studeren zijn', aldus Ons.

Fietsende studenten moeten nu uitwijken naar het Singel, waar volgens de partij weer veel te weinig ruimte is om alle extra fietsen neer te zetten. 

Ons-woordvoerder Joris van Wouden verklaart de kraakactie. 'Maandagochtend werden tientallen fietsen uit de rekken geknipt en in de middag kwamen de ambtenaren doodleuk weer terug om de fietsen op te halen van de studenten waarvan de colleges later begonnen. Gedurende twee dagen hebben zij meer dan honderd fietsen voor de panden weggesloopt. Dat moet stoppen. Daarom hebben we ruimte geclaimd voor de fietsen van onze studenten.'