Start van hoofdcontent

Stad

nl

3 mei "De Kleine Man" in Polanentheater

27 april 2013, 14.02 uur · Aangepast 29 april 2013, 12.02 uur

‘De Kleine Man’ te zien in Polanentheater in Amsterdam

Na Hoorn, Alkmaar en Midden-Beemster komt de succesvolle toneelproductie over het leven en de werken van tekstschrijver Jacques van Tol, ‘De Kleine Man’, naar het Polanentheater aan de Polanenstraat 174 in Amsterdam. De voorstelling wordt hier op vrijdag 3 mei gespeeld, aanvang 20:30 uur.

Om 19:30 uur is er gelegenheid om deel te nemen aan een voorbespreking waarbij wordt ingegaan op het proces vanaf de ontdekking van het boek ‘Spookschrijver’ van journalist/auteur Henk van Gelder tot de realisatie van een heel bijzonder theaterstuk.

'Wie is toch die man, die kleine burgerman?' Tekstschrijver Jacques van Tol is de man van vele onvergetelijke Nederlandse liedjes. Onder pseudoniem, of op naam van de uitvoerend artiest, was hij verantwoordelijk voor ontelbare sketches, liedjes en conferences van grote artiestennamen zoals Louis Davids, Snip & Snap en Wim Sonneveld. Maar toen kwam de Tweede Wereld Oorlog en maakte van Tol keuzes die hem de rest van zijn leven zouden achtervolgen.

In 'De Kleine Man' kijkt hij terug op zijn leven en zijn beslissingen. Terwijl zijn goede vriend Louis Davids hem een spiegel voor houdt, passeren belangrijke mensen uit zijn leven de revue, met veel bekende liedjes, het verhaal van de gepassioneerde Jacques van Tol. De man met het grote schrijftalent, maar die niet de erkenning kreeg waar naar hij zocht.

Met Gerard Venverloo, Cor Dol, Jean Botman en Samir Bashara in een regie van Klaas Visser en tekst van Janna de Lathouder. De voorstelling wordt uitgebracht onder de vlag van Erika Nannings Muziek en Theater. Reserveren via het Polanentheater

locatie: Polanentheater Amsterdam