Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Vak 410 boycot huldiging en viert eigen feestje

5 mei 2013, 12.34 uur · Aangepast 7 mei 2013, 12.40 uur

Veel fanatieke supporters van Ajax boycotten zondag de mogelijke huldiging van hun ploeg voor de 32e landstitel.

Ze zijn het niet eens met de locatie en het tijdstip en kondigen aan dat ze massaal op het Leidseplein feest gaan vieren.

Ook de meest luidruchtige Ajax-supporters van Vak 410 laten op hun website weten dat ze direct na de wedstrijd richting het Leidseplein trekken. Ze mijden de huldiging die vanaf 16.45 uur in het Arenapark naast het stadion is gepland. Ajax is zondag kampioen als het Willem II voor eigen publiek verslaat.

Ajax sprak afgelopen week samen met enkele supportersverenigingen de voorkeur uit voor een huldiging op maandag 6 mei. Trouwe fans vreesden onder meer dat ze op 5 mei na de wedstrijd tegen Willem II achter aan moeten sluiten bij het Arenapark. Supporters zonder kaartje zouden dan al voor het podium van de huldiging staan.

Maar burgemeester Eberhard van der Laan besloot anders, omdat er dit weekeinde toch al veel politie op de been is wegens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Hij wil niet nog eens honderden agenten inzetten.

Ajax wordt niet meer in de binnenstad van Amsterdam gehuldigd wegens eerdere ongeregeldheden rond kampioensfeesten van de club.