Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supportersclub verzamelt klachten over nieuw uitshirt

8 mei 2013, 19.50 uur · Aangepast 10 mei 2013, 18.57 uur

De AFCA Supportersclub heeft al flink wat reacties verzameld over het nieuwe uitshirt van Ajax.

De kleurencombinatie zwart-grijs-roze valt niet bij iedereen in goede aarde. Zo krijgt de AFCA Supportersclub flink wat opmerkingen binnen over het nieuwe tenue van Ajax. 'Nu al krijgen wij veel telefoontjes en opmerkingen over het nieuwe shirt vanuit supporters. En ook op de sociale media lopen de meningen flink uiteen', stelt de supportersclub op de eigen site. 'Over smaak valt te twisten. Toch wil je geen uitgebreide discussie over een shirt. Zeker de sterren en de kampioensbadge horen wat ons betreft in het goud'.

In een toelichting laat een woordvoerder van de supportersclub weten dat veel supporters verbolgen zijn over het feit dat het ontwerp van het shirt helemaal buiten de supporters om wordt geregeld. De AFCA Supportersclub roept mensen op om input over het shirt door te geven. Volgende week worden alle opmerkingen meegenomen in een overleg met de directie van Ajax.

Ajax zelf laat verder vrij weinig los over het hoe en waarom van het opvallende design. Een woordvoerder stelt alleen dat het shirt tot stand is gekomen 'in samenspraak met Adidas'.