Start van hoofdcontent

Stad

nl

Maatregelen Oost na zwaar ongeluk Veemkade

14 mei 2013, 13.03 uur · Aangepast 16 mei 2013, 18.47 uur

Stadsdeel Oost heeft maatregelen genomen nadat afgelopen weekend bij een eenzijdig ongeval op de Veemkade twee zwaargewonden vielen.

In de nacht van zaterdag op zondag kwamen een man en een vrouw op een brommer in botsing met een van de daar aanwezige paaltjes. De 39-jarige man en de 32-jarige vrouw raakten hierbij zwaargewond, een politiewoordvoerder omschreef hun toestand maandag als 'zorgelijk'.

Bij stadsdeel Oost is geschrokken gereageerd op het ongeval. 'We hebben direct ter plaatse de situatie opgenomen', laat een woordvoerder weten. 'Er zijn stickers aangebracht op de paaltjes en er hangt inmiddels ook noodverlichting'.

Het onderzoek naar het ongeval loopt nog, dus het stadsdeel wil nog geen conclusies trekken over de verkeersveiligheid van het gebied. 'Wel is het zo dat het gebied nog in ontwikkeling is. Deze herontwikkeling is nog niet af, zo moet de openbare verlichting nog worden afgerond. In afwachting van deze afronding is nu dus noodverlichting aangebracht', stelt het stadsdeel.

De bewuste paaltjes staan er sinds vier weken en hebben als doel autoverkeer van de kade te weren. Langs de Veemkade werden eerder al verschillende paaltjes aangebracht nadat er tijdens de jaarwisseling 2007 / 2008 een vrouw om het leven kwam toen haar auto te water raakte.