Start van hoofdcontent

Stad

nl

HvA staakt printen pistool met 3D-printer

14 mei 2013, 16.00 uur · Aangepast 16 mei 2013, 18.32 uur

In het Theo Thijssenhuis is Cees Boschman, technisch onderwijsassistent bij het Domein Onderwijs & Opvoeding van de HvA, bezig om met een 3D-printer een pistool te maken.

'De printer staat nu te draaien en morgen is het pistool klaar.' Willem Brouwer, docent informatica en lid van de Centrale Medezegenschapsraad van de HvA, plukte het bouwpakket van het pistool van internet en stuurde het naar collega Boschman. 'Ik was net op tijd, want kort daarna werd het van internet gehaald,' verklaart Brouwer.

Naar verwachting is de printer morgen klaar en kan het pistool in elkaar gezet worden. Alleen de slagpin en een kogel ontbreken dan nog. ‘Een slagpin kunnen we zelf in elkaar knutselen, maar we zijn niet van plan om het wapen te gaan testen met echte kogels. Dat is veel te gevaarlijk,’ aldus Boschman.

Lees verder bij Folia. 

UPDATE: 14:45
Het project is inmiddels gestopt. Cees Boschman, een van de betrokkenen bij het project, laat weten dat 'de stekker letterlijk uit de printer is getrokken'. De printer is op last van het College van Bestuur van HvA stopgezet, bevestigt een woordvoerster. 'We willen niet dat met onderwijsmiddelen wapens of delen van wapens worden vervaardigd', aldus de woordvoerster.