Politiek

Van Es wil ook religieuze acceptatie homo's

16 mei 2013, 13.55 uur · Aangepast 20 mei 2013, 13.35 uur

Whatsapp

Wethouder Andrée van Es (Diversiteit) roept religieus leiders over de hele wereld op hun verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van acceptatie van homo's, lesbiennes en transgender.

'Zo lang de paus en de meeste moslimleiders homoseksualiteit niet accepteren als seksuele geaardheid, zullen miljoenen mensen geweld tegen homo's, lesbiennes en transgenders gerechtvaardigd vinden.' Dat zei de wethouder diversiteit en integratie donderdag in Den Haag tijdens de eerste Europese conferentie over homo-emancipatie.

Van Es vertelde haar toehoorders op het congres ter gelegenheid van de internationale dag tegen homofobie dat zelfs in Amsterdam homo's, lesbiennes en transgenders niet altijd hand in hand over straat kunnen zonder uitgejouwd te worden.

Uit een donderdag gepubliceerd rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat het met de sociale acceptatie van homo's in Nederland wel de goede kant op gaat. In 2006 stond 15 procent van de Nederlanders negatief tegenover homoseksualiteit, in 2012 nog 4 procent. 

Whatsapp