112

NL
V

Eis: 16 jaar voor fatale steekpartij Noord

22 mei 2013, 17.25 uur · Aangepast 24 mei 2013, 17.30 uur

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag 16 jaar cel geëist tegen de man die er van wordt verdacht vorig jaar een vrouw te hebben doodgestoken in Noord.

De 31-jarige Ahmed B. hoorde woensdag 16 jaar tegen zich eisen voor zijn rol in de fatale steekpartij in oktober vorig jaar.

In de Andoornstraat in Noord werd begin oktober vorig jaar het levenloze lichaam van de 37-jarige bewoonster van het pand gevonden. De vrouw werd gevonden door haar 12-jarige dochter. Onderzoek wees al snel uit dat de bewoonster door messteken om het leven is gekomen.

UPDATE 15:15
Het slachtoffer en haar dochter lagen te slapen toen ze wakker werden van een man in hun slaapkamer die een mes in zijn hand had. Toen de moeder vroeg wat de man in de slaapkamer deed, wilde de Amsterdammer volgens de verklaring van het 12-jarig meisje wegrennen. Hij stopte echter, draaide zich om en stak de 37-jarige vrouw neer.

Vervolgens zou hij ook met het mes hebben uitgehaald naar het 12-jarige meisje, dat hierbij een schram op haar buik opliep.  

Dat het meisje niet zwaarder gewond is geraakt, heeft zij volgens de officier van justitie te danken aan haar moeder die haar met haar laatste krachten mee naar beneden heeft genomen. Beneden heeft het meisje zich opgesloten in het toilet en de politie gebeld. 

De verdachte heeft bij de start van de zitting een korte verklaring voorgelezen waarin hij 'sorry' zegt en meldt dat 'dit nooit de bedoeling is geweest'. Verder beriep hij zich op zijn zwijgrecht, waardoor de aanleiding voor de steekpartij nog altijd onduidelijk is.  

Martin Damen