Stad

Grote renovatie Oostlijn start maandag, metroverkeer aangepast

24 mei 2013, 14.03 uur · Aangepast 24 mei 2013, 19.55 uur

Vanaf aanstaande maandag rijden de metro's op de Oostlijn, de lijn tussen Amsterdam Centraal en Amstel, volgens een aangepaste dienstregeling.

De gemeente start maandag met een grootschalige renovatie in de Oostlijn. Dit betekent dat de tunnel vanaf maandag tot en met 7 juli vanaf zondagavond tot en met donderdagavond dicht is vanaf circa 20:15 uur tot het einde van de dienstregeling. 

Van maandag 8 juli tot en met zondag 25 augustus is de metrotunnel alle dagen van de week gesloten en is helemaal geen metroverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en het Amstelstation. Tijdens de sluiting van de tunnel rijdt er een pendelbus zo dicht mogelijk langs alle metrohaltes.  

Metro 54 rijdt als enige metrolijn z’n normale route van Amsterdam Centraal naar Gein en metro 53 rijdt in de gehele periode niet. Metro 50 neemt een deel van die route over en rijdt vanaf de Isolatorweg via de Van der Madeweg naar Gaasperplas. Naast vaker rijden zorgt GVB dat reizigers een directe overstap hebben op Van der Madeweg tussen metro 50 en 54 en is er een directe overstap op Spaklerweg tussen metro 51 en 54.