Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachten grensrechterzaak spreken elkaar tegen

29 mei 2013, 19.22 uur · Aangepast 31 mei 2013, 19.30 uur

In de zaak rond grensrechter Richard Nieuwenhuizen hebben enkele verdachten woensdag summier verklaard. In een paar gevallen beschuldigen zij elkaar.

Ook over de enige meerderjarige in het proces, El-Hasan D., is gezegd dat hij Nieuwenhuizen heeft geslagen. D. ontkent dit.

'De grensrechter is mishandeld', zei Soufyan B. 'Hij lag op de grond en kreeg schoppen.' B. wees Yassine D., de zoon van El-Hasan D., aan als een van de geweldplegers. Een tweede naam wilde hij niet noemen. B. zegt zelf niets te hebben gedaan. 'Ik heb toegekeken.' Getuigen hebben verklaard dat B. wel heeft meegedaan aan de mishandeling.

Yassine D. verklaart zelf dat hij Nieuwenhuizen één schop tegen zijn schouder heeft gegeven. Ibrahim C. heeft de grensrechter tegen de grond gewerkt en in zijn gezicht getrapt, aldus D. In het vooronderzoek heeft Ibrahim C. verklaard dat hij een aantal jongens uit zijn voetbalteam heeft zien schoppen. Hij wilde er vandaag niet meer op ingaan.

El-Hasan D. (51) zegt dat hij slechts heeft geprobeerd vechtende mensen uit elkaar te halen. Beide teams gingen met elkaar op de vuist. D. is naar eigen zeggen tegen de grond geduwd. Hij haalde fel uit naar Soufyan B.: 'Wat hij verklaart zijn leugens, ingefluisterd door zijn vader.'