112

NL
V

Bestolen juwelier krijgt sieraden maar niet terug

6 juni 2013, 19.41 uur · Aangepast 8 juni 2013, 19.45 uur

Een juwelier in West die in april van dit jaar beroofd werd wacht nog steeds op teruggave van zijn sieraden.

Juwelier Al Jaberi aan de Kinkerstraat werd enkele maanden geleden het slachtoffer van een overval. Door heldhaftig optreden van zijn zoon waren de overvallers echter snel getraceerd. Maar ondanks dat, wacht de ondernemer nog altijd op zijn juwelen ter waarde van 12.000 euro. 

Zolang de verdachten niet officieel afstand doen van de goederen kunnen deze namelijk niet terug worden gegeven. Ten minste, niet zonder uitspraak van de rechter. En zelfs dán kan het nog een maand duren voor de juwelen terug worden bezorgd. Als klap op de vuurpijl zijn de verdachten, in afwachting van hun proces, ook nog eens op vrije voeten. 

Gelukkig is er nog enigszins goed nieuws te melden voor Al Jaberi. Het Openbaar Ministerie gaat nu namelijk een brief sturen naar het adres in Bulgarije dat de overvallers hebben opgegeven. Als daar niks op wordt gehoord, gaan de juwelen al over twee weken terug naar de familie en hoeft er dus niet gewacht te worden tot de zaak voor de rechter komt. Iets dat het OM overigens ook meteen na de overval had kunnen doen, geeft een woordvoerder toe.