Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Wiebes, Molenaar, Van Pinxteren beste politici van Amsterdam

7 juni 2013, 20.04 uur · Aangepast 9 juni 2013, 20.15 uur

Eric Wiebes (VVD) is verkozen als beste wethouder van Amsterdam. In debatcentrum De Balie werden vrijdagavond de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing van de Amsterdamse Politicus van het Jaar.

In de verkiezing, georganiseerd door AT5, Het Parool en De Balie, konden Amsterdammers stemmen op hun favoriete politicus. Er waren drie categorieën: beste raadslid, beste stadsdeelbestuurder en beste wethouder.

De afgelopen weken brachten duizenden Amsterdammers via internet hun stem uit. Een deskundige jury bestaande uit onder andere Europarlementariër Judith Sargentini en Felix Rottenberg nomineerde per categorie maximaal drie namen.

Eric Wiebes werd dus beste wethouder. Hij versloeg hiermee zijn PvdA-collega Pieter Hilhorst. De andere twee prijzen werden door GroenLinks in de wacht gesleept. Fjodor Molenaar versloeg Maureen van der Pligt (SP) en Marja Ruigrok (VVD) in de strijd om de titel beste raadslid.

Jeanine van Pinxteren (Centrum) liet Thijs Reuten (Oost, PvdA) en Martien Kuitenbrouwer (West, PvdA) achter zich en werd verkozen tot beste stadsdeelbestuurder van de stad.