Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Moordverdachte Ali G. wilde uit drugshandel stappen'

24 juni 2013, 14.57 uur · Aangepast 25 juni 2013, 05.10 uur · Foto: Martin Damen

Ali G. wilde kort voor de schietpartij op 4 mei 2011 in Amsterdam stoppen met criminele activiteiten. Met zijn twee zakenpartners kreeg hij echter een conflict over de financiële afhandeling van de drugshandel.

Dit vertelde hij maandag op de rechtbank in Amsterdam, waar de 42-jarige man uit Lelystad deze week terechtstaat voor een dubbele moord in een autobedrijf in het Westelijk Havengebied.

Hierbij kwamen twee mannen uit Dronten van 26 en 27 jaar oud om het leven, onder wie zijn zakenpartner. Het derde 30-jarige slachtoffer dat de schietpartij overleefde was eveneens betrokken bij hun handel in drugs.

Ali G. biechtte op dat hij met twee van de drie slachtoffers van de schietpartij heroïne transporteerde naar Duitsland. Ook waren ze actief in Italië, waar ze marihuana wilden verhandelen, en Bulgarije. 'We zaten samen in criminele zaken. We kregen ruzie nadat ik had besloten niet meer samen te willen werken. Ik wilde er niks meer mee te maken hebben en was vastbesloten dat ik ermee wilde stoppen', hield G. de rechtbank voor.