Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax start nieuwe seizoen

25 juni 2013, 13.27 uur · Aangepast 27 juni 2013, 13.30 uur

Landskampioen Ajax is dinsdag rond 11.00 uur aan de eerste training van het nieuwe seizoen begonnen.

Trainer Frank de Boer moest het op jeugdcomplex De Toekomst nog zonder zijn internationals stellen. Ook de deelnemers aan het EK voor spelers onder 21 jaar in Israël voegen zich later bij de selectie.

Nicolaï Boilesen en Davy Klaassen zijn wel van de partij. Zij misten een groot deel van het vorige seizoen wegens blessureleed. De Boer geeft voorlopig een aantal talenten de kans om zich bij de A-selectie te onderscheiden. Zo start de pas 16-jarige Riechedly Bazoer, vorig seizoen overgekomen van PSV, het seizoen met de hoofdmacht van de titelverdediger.

Ook Sam Hendriks en Marvin Höner, allebei maandag vastgelegd, trainen mee.

De training is besloten voor supporters. De pers is wel welkom. De Boer vertelt mogelijk na de oefensessie waarom Ajax is afgehaakt in de strijd om een handtekening van Adam Maher, de talentvolle spelmaker van AZ die nu zo goed als zeker naar PSV vertrekt. Duidelijk wordt dan misschien ook of het vertrek van Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Siem de Jong nagenoeg vaststaat.

Vanochtend werd bekend dat teammanager David Endt een nieuwe functie krijgt. In een reactie aan AT5 liet hij weten 'not amused, geschokt en verrast' te zijn.