Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Docent Cheider vluchtte niet naar het buitenland'

25 juni 2013, 17.12 uur · Aangepast 26 juni 2013, 15.42 uur

De voormalig docent van de orthodox-joods scholengemeenschap Cheider die wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige is niet naar het buitenland gevlucht.

Dit laat het advocatenkantoor dat de oud-docent vertegenwoordigt weten in een schriftelijke reactie. De docent liet al in april 2012 weten in verband met zijn op handen zijnde verhuizing geen verlenging van zijn contract te willen. In juni 2012 werd hij op de hoogte gesteld van het gerucht over vermeend grensoverschrijdend gedrag.

'Op 22 november 2012 heeft de school eervol ontslag verleend aan de leraar. Zijn vertrek naar het buitenland heeft dus niets van doen met de aangifte. Van vlucht is géén sprake', aldus het advocatenkantoor van de oud-leraar.  

Ook heeft de officier van justitie laten weten dat het Openbaar Ministerie geen rechtshulpverzoek heeft gedaan aan Israël, waar de man momenteel verblijft. 'Er is slechts sprake van een voorlopig onderzoek waaraan de leraar zijn volledige medewerking verleent', stelt het advocatenkantoor.