Start van hoofdcontent

Stad

nl

Identiteit in brand gestoken Amsterdammer bekend

26 juni 2013, 01.12 uur · Aangepast 20 maart 2014, 12.08 uur

Het lichaam dat op donderdag 20 juni bij het Friese Tjeukemeer is gevonden, is van de 35-jarige Omar Kourrich uit Amsterdam. Hij is van Marokkaanse afkomst en is vader van twee jonge kinderen.

Het lichaam werd gevonden op een parkeerplaats bij een zwemstrandje, hij was vastgebonden en in brand gestoken. Hij moet daar woensdagavond of nacht 19 juni zijn achtergelaten. De politie weet nog niet of de man daar ook om het leven is gebracht. De politie is nu al zijn gangen aan het nagaan. Hij is op 5 juni door de politie in Amsterdam op de Slotermeerlaan aangesproken op zijn rijgedrag, daarna is onduidelijk waar en met wie hij is geweest.

Laatste contact
Zijn familie heeft in ieder geval op woensdag 19 juni voor het laatst contact met hem gehad, toen heeft hij met zijn gezin en zijn moeder gebeld. De ochtend erna is zijn lichaam in Friesland gevonden.

Peugeot 206
De auto waarin Omar vorige week woensdag reed is ook weg. Dat was een blauwe Peugeot 206 met kenteken 24 XV SZ. De auto had stickers op de achterzijde. Opvallend is dat er donderdagavond 20 juni om 19.30 uur tussen Weert en Maarheeze een blauwe Peugeot zonder kentekenplaten is gezien in de berm van de Dr. Anton Philipsweg ter hoogte van het viaduct Bakewell over de A2. Toen de politie op die melding afging was die auto weg. Het is niet bekend of dat de Peugeot van Omar was, maar opmerkelijk is het wel en dus wil de politie ook weten wie meer weet over die auto.

Schoenen
Er zijn schoenen gevonden in de buurt van Omar’s lichaam op diezelfde parkeerplaats bij de zwemplaats Ulesprong dichtbij de afrit van de A6 naar Sint Nicolaasga. Ze zijn van het merk Lord Excellent en de maat is circa 44/45. Diegene van wie de schoenen zijn, hoeft niets met de dood van Omar te maken te hebben.