Start van hoofdcontent

Politiek

nl

VVD bezorgd om sluiting politiebureau Beursstraat

14 juli 2013, 13.05 uur · Aangepast 16 juli 2013, 13.15 uur

Het politiebureau in de Beursstraat gaat in 2015 sluiten. De VVD is hierover bezorgd en stelt vragen aan de burgemeester.

Fractievoorzitter Robert Flos stelt namens de VVD de vragen en wil onder andere weten wat voor invloed de sluiting van het bureau op de Beursstraat heeft op de beschikbare capaciteit in de binnenstad en dan vooral voor het Wallen-gebied. Ook willen zij weten of de burgemeester een mogelijkheid ziet om tijdelijke verkennigsposten en/of mobiele steunpunten op de Wallen te plaatsen. Ondernemers op de Wallen zouden zich zorgen maken om de sluiting van het bureau.

Het bureau moet sluiten in verband met de landelijke reorganisatie bij de politie en zal opgaan in een nieuw onderkomen: het Districtsbureau Binnenstad op de hoek van de Nieuwezijds Voorburgwal en de Nieuwezijds Kolk. Het huidige politiebureau aan de Nieuwezijds Voorburgwal verhuist dan naar het nieuwe pand.

Twee weken geleden sloot het politiebureau op het Centraal Station al in verband met de reorganisatie. Reizigers en toeristen worden sinds 1 juli verzocht aangifte te doen op het bureau aan de Beursstraat. Als het bureau aan de Beursstraat ook sluit, zijn zij aangewezen op het bureau aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Volgens de VVD is het Wallen-gebied een plek waar veel criminaliteit en overlast is. Volgens hen is het objectief gezien zelfs één van de meest onveilige plekken in de stad. Een sluiting van het bureau aan de Beursstraat, de laatste op de Wallen, zien zij daarom met grote vraagtekens tegemoet.

Vanaf 17.00 uur meer in het AT5 Nieuws.