Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jongen gooit ei op agent en ontkomt

16 juli 2013, 15.53 uur · Aangepast 18 juli 2013, 16.00 uur

Een surveillerende agent is afgelopen nacht bij het Karel Doormanplein in West zonder aanleiding met een ei bekogeld vanuit een groep van ongeveer van vijftien jongeren.

Op de scooter zette de agent vervolgens de achtervolging in op de vluchtende 'eierengooier'. Hij werd hierbij belemmerd door de grote groep jongens. Zij renden in de weg en gooiden onder andere een lange paal met verkeersborden op de weg, aldus de politie in reactie op het bericht over een wijkagent die in West van zijn scooter zou zijn gewerkt door jongeren.

Volgens de politie sprong de verdachte op een snorfiets en ging er met hoge snelheid over de stoep vandoor. Toen de agent de verdachte wilde aanhouden, verloor hij zijn evenwicht omdat de jongen op de snorfiets extra gas gaf toen hij de verdachte vastpakte aan zijn trainingsjasje.

De 'eierengooier' is ontkomen. De politie heeft een opsporingsonderzoek ingesteld naar zijn identiteit. De website Bontkraagje meldde eerder dat de agent tijdelijk buiten bewustzijn is geraakt bij het incident. De politie ontkent dit.

Update
De vermeende eier-gooier heeft telefonisch contact opgenomen met AT5. Hij zegt dat hij inderdaad probeerde aan de agent te ontkomen omdat hij geen ID bij zich had maar hij zegt zeker niet met een ei te hebben gegooid.