Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Grote brand in voormalig schoolgebouw Zuidoost

16 juli 2013, 22.54 uur · Aangepast 21 juli 2013, 17.52 uur · Foto: Miranda van der Sloot

In het voormalige gebouw van de Mytyl Tyltylschool aan de Drostenburg in Zuidoost heeft dinsdagavond tot diep in de nacht een grote brand gewoed.

Omdat er asbest aanwezig was in het gebouw, werd een groot gebied rondom de brand afgezet. De brandweer benadrukt dat er geen asbestgevaar is geweest voor omwonenden. Er zijn vooralsnog geen meldingen van gewonden.

De brand brak door onbekende oorzaak rond 19.40 uur uit, de brandweer rukte met een groot aantal wagens uit. De haard van de brand was voor de brandweerlieden moeilijk te bereiken, hierdoor kon de brand zich lang blijven uitbreiden. Om 23:30 uur was de brand nog altijd niet onder controle.

Het schoolgebouw was al een tijd niet in gebruik en stond op de nominatie om gesloopt te worden. Het nieuwe onderkomen van de Mytyl Tyltylschool en een kinderdagverblijf staan er naast. De brandweer is met tientallen mensen lang bezig geweest om te voorkomen dat de brand naar de naastgelegen nieuwbouw zou overslaan.

De rook spreidde zich uit in de richting van de Amsterdam Arena. Mensen daar meldden dat het letterlijk blauw stond van de rook. Omwonenden worden verzocht hun ramen en deuren te sluiten gesloten te houden in verband met de grote rookontwikkeling.

Foto's in Gespot zijn hier te zien. Gedurende de nacht is live-uitzending terug te zien op AT5 en AT5.nl/live