Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man en vrouw aangehouden na verdrinking jongetje (5)

23 juli 2013, 16.37 uur · Aangepast 27 juli 2013, 18.12 uur

In verband met de verdrinking van het 5-jarige jongetje, Jaïro, maandagmiddag in het water aan de Bert Haanstrakade op IJburg heeft de politie een 21-jarige man en een 42-jarige vrouw aangehouden.

Zij waren de begeleiders van een groepje van zes kinderen op het moment van de verdrinking van het jongetje. De twee zijn aangehouden omdat ze onvoldoende toezicht zouden hebben gehouden.

Naast de begeleiders worden er ook een aantal andere getuigen verhoord. Na verhoor mogen de man en de vrouw weer naar huis.

Een familielid van Jaïro laat aan AT5 weten dat de 21-jarige aangehouden man de neef van het verdronken jongetje is. De 42-jarige vrouw die is aangehouden, is de eigenaresse van de BSO Jungle Jane Kids. De BSO aan de Diemerparklaan was vandaag gesloten en was niet bereikbaar voor commentaar.

Een groep kinderen van Jungle Jane was gisteren ook op het surfstrandje waar Jaïro is verdronken. Het lijkt erop dat er geen sprake is van opzet en dat de verdrinking een noodlottig ongeluk was.

Maandagmiddag rond 13.15 uur verdween Jaïro onder water. Zowel politie als brandweer waren snel ter plaatse en duikers van de brandweer hebben het jongetje uit het water gehaald waarna onmiddellijk de reanimatie is gestart. Het kind werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Kort na aankomst in het ziekenhuis is hij overleden.