Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Mensenrechten centraal bij Gay Pride

26 juli 2013, 12.12 uur · Aangepast 27 juli 2013, 11.29 uur

Vanaf morgen staat Amsterdam gedurende negen dagen in het teken van de Gay Pride.

Ruim 200 sportieve, culturele, feestelijke en emancipatoire activiteiten vinden plaats tijdens de 18e editie van de pride. Met het thema 'Reflect' staan de sociale acceptatie en mensenrechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders centraal.

Op 27 en 28 juli organiseert Eetcafé 100% Zuidoost in samenwerking met Stichting Multipink een Roze Markt in het gehele winkelcentrum Amsterdamse Poort in Zuidoost met optredens van artiesten als Bryan B. De inmiddels tot traditie verworden Roze Kwaku vindt plaats op zondag 28 juli. Met deelname aan de Botenparade vragen de organisatoren extra aandacht voor tolerantie en zichtbaarheid in het stadsdeel.

Op vrijdag 2 augustus vindt er een mensenrechtenconcert plaats op het Rembrandtplein. De negen dagen durende Gay Pride begint morgen. Van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 augustus vinden de straat- en pleinfeesten plaats. Zaterdag 3 augustus trekken 80 versierde boten door de grachten. Het evenement wordt zondag 4 augustus afgesloten met het traditionele slotfeest op het Rembrandtplein.