Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Filmfestival Pluk de Nacht viert tienjarig bestaan

7 augustus 2013, 13.40 uur · Aangepast 8 augustus 2013, 13.10 uur

Filmliefhebbers opgelet. Het Pluk de Nacht filmfestival begint vandaag weer op de Westerdoksdijk en dit jaar viert het festival zijn tienjarig bestaan.

Zodra het begint te schemeren rond negen uur vanavond zullen allerlei korte films worden vertoond. De hoofdfilm gaat van start als de zon onder is. Ter ere van het 10-jarig jubileum staat er een busje op het veld waarin bezoekers gratis films kunnen zien van Best of 10 jaar Pluk de Nacht. 

De organisatie werd in 2003 opgericht door een groep filmliefhebbers die allemaal werkten bij een bioscoop. De groep bezocht regelmatig filmfestivals. Veel van de films die ze daar zagen, zijn niet bekend bij het grote publiek. Ze vonden dat meer mensen moesten kunnen genieten van films die niet in Nederland zijn uitgebracht of maar een klein publiek bereiken. Zo onstond het idee om een openlucht filmfestival op te zetten om deze mensen te bereiken.

Pluk de Nacht vindt plaats van 7 tot 17 augustus op het Stenen Hoofd in Amsterdam. Toegang tot het festival is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.