Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oosterpark vanaf vandaag omgetoverd tot camping

16 augustus 2013, 18.44 uur · Aangepast 18 augustus 2013, 18.46 uur

Het Oosterpark is vanaf vandaag een weekend lang een buurtcamping met als doel om buurtbewoners elkaar beter te laten leren kennen.

De camping is een alternatief voor een uitje in eigen land laat organisator Stichting De Buurtcamping weten. Al 200 mensen hebben zich aangemeld voor een plekje in het park. Of daar nog veel meer mensen bij kunnen is afwachten.

Initiatiefnemer Roderick Schaepman kwam op het idee. Hij woont in de stad maar mist het groen, het dorpsgevoel en contact met buren. 'Alle elementen van het normale kamperen komen ook terug op de buurtcamping', verklaart een woordvoerster. ,'Iedereen is er gelijk, 's ochtends wordt samen ontbeten en je loopt met de wc-rol onder de arm over het terrein.'

Voor de bezoekers van de buurtcamping zal er tijdens de drie vakantiedagen genoeg te doen zijn. Zo wordt er 's ochtends (kinder)yoga gegeven en kan er 's avonds bij het kampvuur gezongen worden. Verder zijn er natuurontdekkingstochten, hardlooptrainingen en kan er brood gebakken worden.