Start van hoofdcontent

Stad

nl

Metro Oostlijn alleen overdag weer open

23 augustus 2013, 13.47 uur · Aangepast 26 augustus 2013, 11.07 uur

Het is zover, vanaf maandag moet er weer met de metro gereisd kunnen worden tussen het Amstel Station en Centraal Station. Let wel, tot 31 oktober gaat de tunnel om kwart over acht 's avonds weer dicht.

De afgelopen zeven weken was de tunnel gesloten in verband met de renovatie van de Oostlijn. Die is nog niet helemaal klaar en wordt de komende weken in de avond nog afgerond. Dan worden er pendelbussen ingezet. Alleen bij grote evenementen zal de metro ook 's avonds rijden. 

Om aan de veiligheidseisen te voldoen, zijn er de afgelopen zomer 46 grote ventilatoren en 1.300 nieuwe lichten geplaatst. Ook werd er ongeveer 150 kilometer nieuwe kabels aangelegd en werden de vluchtwegen in de onderdoorgang verbeterd.

Woordvoerder Michiel Jonker van Dienst Metro houdt nog wel een slag om de arm, 'Alle kabels van de diverse beveilingssystemen zijn de afgelopen weken losgekoppeld geweest en worden dit weekend weer aangesloten. Normaliter moet dit zonder problemen lukken. Maar mocht daar iets fout gaan, dan gaan we niet rijden.'