NL
V

'Jungle Vips is nepper dan nep en Reinout Oerlemans een eikel'

1 september 2013, 13.41 uur · Aangepast 2 september 2013, 10.57 uur

'Jungle Vips' is volledig in scene gezet met Nederlandse acteurs en Reinout Oerlemans is een eikel. Dat zegt Adam Curry.

Curry doet in zijn podcastshow No Agenda een boekje open over het programma waar zijn dochter Christina in te zien is. Christine verbleef drie weken in Afrika. Andere deelnemers waren onder anderen Dick Jol, Irene van der Laar en model Sylvia Geersen.

'Eind oktober kunnen we zien hoe de BN'ers zich staande houden met voor ons ongewone Afrikaanse rituelen en merkwaardige eetgewoontes bij de eeuwenoude stam', zei een woordvoerster van SBS6 eerder.

Zo moest Christina Curry haar borsten verven en naakt rond rennen. Dit deed ze omdat ze in de veronderstelling was zich aan te passen en te verdiepen in een cultuur. Maar na drie weken bizarre dingen doen gebeurde er de laatste dag iets geks. 'De Afrikaanse stam begint Nederlands te praten en ze doen hun normale kleren aan. Het zijn allemaal acteurs, het hele ding is nep', zegt vader Curry.

Het idee is een soort Truman Show, vertelt hij. Het dorp is een filmset en de deelnemers worden achter de schermen uitgelachen terwijl zij dingen doen die helemaal niet een eeuwenoude traditie zijn, maar bedacht door Eyeworks om de BN'ers voor gek te zetten.

Christina heeft volgens haar vader uren gehuild toen erachter kwam, ze dacht namelijk echt dat ze iets zinvols deed door zich te verdiepen in de cultuur van de lokale bevolking. 'Ze is zo boos, ze is er helemaal kapot van', zegt haar vader.

Zelf is hij ook niet blij. 'Die kleine etter, Reinout Oerlemans, als ik hem tegen het lijf loop sla ik hem. Het is een eikel', aldus Adam Curry.