Start van hoofdcontent

Stad

nl

Auto rijdt in op publiek: dode en zwaargewonden

1 september 2013, 15.55 uur · Aangepast 3 september 2013, 23.09 uur

Bij een autorally in het westelijk havengebied zijn meerdere gewonden gevallen. Een 41-jarige vrouw uit Zaandam is overleden.

Tijdens de 'RallyPro Amsterdam Short Rally' is een auto het publiek in gereden. Daarbij viel een aantal gewonden, laat de brandweer weten. Volgens de politie zijn er vier zwaargewonden gevallen. Een van hen, een vrouw, is aan haar verwondingen overleden. Een 11-jarig jongetje is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens getuigen moest de auto een s-bocht maken, wat hem niet lukte. Hij verloor de controle over zijn stuur, probeerde nog te remmen, maar reed het publiek in. Volgens een getuige vloog daarbij iemand als een pop door de lucht. Drie andere mensen lagen roerloos naast de auto. De auto lijkt toe te behoren aan Rally Team Van der Heijden. De inzittenden zijn aangehouden.

Een official die getuige was van het ongeluk zegt tegen AT5: 'De situatie rond de bocht was gecontroleerd door de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie) en goedgekeurd, er was een zogenaamde uitremzone van ongeveer vijftig meter.' Wat hem betreft waren er genoeg voorzorgsmaatsregelen genomen. 'De auto probeerde wel uit alle macht te remmen. Op de een of andere manier is dat niet goed gelukt.'

In 2010 viel er ook al een gewonde bij de rally, toen werd een marshall geschept door een rallyauto. De rally, waarbij 60 rallyteams door het westelijke havengebied scheuren, wordt voor de 31ste keer gehouden.

Foto's ongeval #rally #Amsterdam pic.twitter.com/69OnGxBeY9

— Breaking Nieuws NL (@Breaking_NL) September 1, 2013