Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van der Hoorn verwachtte te spelen

3 september 2013, 22.31 uur · Aangepast 5 september 2013, 21.29 uur

Het gaat tot nu toe nog niet echt lekker met Ajax' nieuwe aanwinst Mike van der Hoorn. Na het vertrek van Alderweireld naar Athletico Madrid, had de verdediger gedacht afgelopen zondag te spelen, maar dat gebeurde niet.

Van der Hoorn had zelf verwacht te spelen tegen Groningen zo meldt de NOS op haar site. Maar trainer Frank de Boer koos onverwacht voor Stefano Denswil. Hoewel, onverwacht... Van der Hoorn lijkt toch wat aanpassingsproblemen te hebben bij Ajax. Zelf zegt hij daarover: "Alles is hier tien keer groter en qua spel is het ook beter. (...) wat ik bij Utrecht liet zien is misschien niet meer goed genoeg. Daarom sta ik er misschien ook naast."

Van der Hoorn heeft ook al gesproken met Frank de Boer over zijn situatie. Volgens hem ziet de Boer het nog steeds wel zitten en heeft hij er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Volgens van der Hoorn moet hij gewoon wedstrijden gaan spelen. Of dat volgende week zaterdag tegen PEC Zwolle al zal zijn is nog maar de vraag. Komende week kan hij wel rekenen op speeltijd bij Jong Oranje, samen met concurrent Denswill staat hij in het centrum van de verdediging.