Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man(34) overleden na bezoek Magneet Festival

9 september 2013, 19.38 uur · Aangepast 14 september 2013, 22.37 uur

Een 34-jarige bezoeker van het Magneet Festival is zondagochtend overleden. Dat meldt de politie.

De man was vermoedelijk onder invloed van drugs en alcohol. Hij viel een aantal mensen zeer hinderlijk lastig en gedroeg zich zeer agressief in de richting van de beveiligers.

Men wilde hem van het festivalterrein verwijderen, maar de man sloeg in de richting van de beveiligers en bedreigde hen. Een van de beveiligers werd door de man in haar hand gebeten.

Twee beveiligers brachten de verdachte naar de grond en probeerden hem in bedwang te houden. Hierbij bleef de man agressief. Gewaarschuwde politiemensen zagen dat de man erg slap was en gingen over tot reanimatie. De man werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De politie heeft van de beveiligers en getuigen een verklaring afgenomen. Om de doodsoorzaak vast te stellen zal dinsdag sectie verricht worden op het stoffelijk overschot van de man. 

Marcel van Twuijver, zakelijk leider van het festival, laat weten dat de organisatie zijn diepste medeleven betuigt aan de nabestaanden van de overleden man. In verband met het onderzoek heeft de politie aan de organisatie gevraagd niet in het openbaar op de zaak te reageren.

'We tasten nog totaal in het duister over wat er nou precies met de man is gebeurd. Iedereen is hier erg van de kaart door het gebeuren.' Woensdag hoopt de organisatie iets meer over de zaak te kunnen vertellen.