Start van hoofdcontent

Stad

nl

GTA-fans veroorzaken chaos bij winkel in Noord

17 september 2013, 09.48 uur · Aangepast 19 september 2013, 10.00 uur

Afgelopen nacht ging de nieuwe editie van de game Grand Theft Auto dan eindelijk wereldwijd in de verkoop. Dat zorgde bij een winkel aan het Buikslotermeerplein voor een chaos.

Een getuige doet zijn verhaal aan AT5: 'In eerste instantie stond iedereen nog netjes in de rij, maar om kwart voor twaalf stormde iedereen opeens naar de deur. Nadat deze was geopend, rende iedereen als wilden naar binnen. Dit leverde best beangstigende momenten op. Er was verdrukking bij de ingang en een vader tilde uit paniek zijn zoon in de lucht.' 

Eenmaal binnen was de chaos compleet: 'Hekken en tafels werden omver gelopen. Personeel gooide meerdere spellen de massa in om te voorkomen dat ze omver werden gelopen.' De winkelbeveiliging had grote moeite om de meute in bedwang te houden, ook de politie heeft moeten ingrijpen. 

Bijlmer
Bij de Media Markt in Zuidoost ging het er een stuk rustiger aan toe. Ook hier was de rij wachtenden enorm, enkele honderden stonden urenlang te wachten. Hun geduld is dan ook jarenlang op de proef gesteld, het vorige deel uit de GTA-serie dateert alweer uit 2008. GTA V is met 265 miljoen euro aan productiekosten de duurste game ooit is.