Start van hoofdcontent

Politiek

nl

PvdA Zuid heeft 'ongelooflijk veel last' van Diederik Samsom

22 september 2013, 01.18 uur · Aangepast 24 oktober 2013, 18.28 uur

Fred Cohen, de voorzitter van de PvdA in Zuid, heeft 'ongelooflijk veel last' van het optreden van de fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer, Diederik Samsom. Dat staat in een e-mail van Cohen aan Samsom die in handen is van AT5.

Cohen schrijft ook dat hij zich zorgen maakt over de invloed van het optreden van Samsom op de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Hij noemt de winstkans voor de PvdA zeer klein. 'Als jij op deze wijze blijft handelen kunnen we hooguit iets aan damage control doen en het verlies zo beperkt mogelijk houden.' 

Cohen verwijt Samsom ook niet te luisteren naar de leden van de partij. Daardoor zou het draagvlak van de PvdA in rap tempo verdwijnen. 

Op een bijeenkost voor voorzitters van de zogenaamde C50 (de vijftig belangrijkste lokale afdelingen van de PvdA) heeft Samsom gezegd dat de JSF 'het beste vliegtuig' is. Ook zei hij dat Nederland op defensiegebied het best gediend is door een partnership met de VS en dat intensievere samenwerking op defensiegebied met EU-partners nog decennia zal kosten voor het iets oplevert.

Ook zou de PvdA nooit tegen de aanschaf de JSF geweest zijn, alleen tegen deelname aan de ontwikkeling van het nieuwe gevechtsvliegtuig.