Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Beveiliging liet Badr Hari ongemoeid na mishandeling'

23 september 2013, 12.40 uur · Aangepast 16 oktober 2013, 13.31 uur · Foto: Frank Buis/AT5

Nadat hij zakenman Koen Everink zou hebben mishandeld, kreeg Badr Hari hulp van de beveiliging om ongezien de Amsterdam ArenA te verlaten.

Dit blijkt het politiedossier, in handen van KRO Brandpunt. Hierin wordt ook het begin van de ruzie nauwkeurig uiteengezet. Hari zegt in de verhoren dat hij 'stond te koken' toen Koen Everink aan Estelle Cruijff vroeg of 'Ruuds geld op was'.

Toen Everink even daarna naar het toilet ging, vroeg Hari de barvrouw van de skybox of zij de box kon verlaten, dit zegt de barvrouw in haar verklaring. 'Wij kunnen het wel vijf minuten alleen.' Op het moment dat Everink terugkomt van het toilet, vallen de klappen. Daarna doet zich er een chaos voor die zeker 15 minuten duurt. 

Iedereen van de beveiliging wist wat er ongeveer gebeurd was, maar deden bij het zien van Badr Hari en een medeverdachte niks. 'Dit gaan we niet winnen van die gasten, als het vechten wordt', aldus één van de beveiligers tegen Brandpunt. 

Badr Hari zegt zelf tijdens het verhoor dat security hem via de tribunekant de box uit dirigeerden. 'Jongens van de beveiliging zeiden tegen me: Badr, ga gewoon via het balkon weg.'

Het onderzoek naar de mishandeling is ook belemmerd doordat er in de 15 á 20 minuten na de mishandeling meerdere mensen de skybox in- en uitliepen. Hierdoor zijn er volgens experts vele sporen verloren gegaan. En doordat Hari zelf snel was verdwenen, is er geen onderzoek gedaan op bijvoorbeeld zijn kleren. 

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.