Start van hoofdcontent

Stad

nl

'A'dammers eerlijk, behalve op PC Hooftstraat'

24 september 2013, 10.59 uur · Aangepast 27 september 2013, 14.15 uur

Amsterdammers komen als redelijk eerlijk uit de Internationale portemonnee test van Reader's Digest, behalve die op de PC Hooftstraat.

In zestien internationale steden werd een portemonnee met enkele pasjes en 40 euro op verschillende plekken achtergelaten, Amsterdam kwam uiteindelijk als vierde uit de bus.

'De portemonnee lag nog maar net op de stoep, toen er een glimmende zwarte auto naast stopte. Het portier ging open, een arm griste ons verloren voorwerp van de straat en verdween weer in de auto', aldus een woordvoerder in De Telegraaf. Sterker, elke portemonnee die in de PC Hooftstraat werd gevonden is zonder geld teruggegeven.

Hoewel de PC Hooftstraat als oneerlijk uit de bus komt, werden de meeste portemonnees in de wijken Bijlmer, de Pijp en West wel teruggebracht. Hiermee krikten deze buurten volgens Reader's Digest de gemiddelde eerlijkheid flink op.

Helsinki is de eerlijkste stad ter wereld. Hier werden 11 van de 12 portemonnees teruggegeven. Inwoners van Mumbai (India) kwamen op de 2e plaats. Steden als Rio de Janeiro, Zürich en Lissabon moeten zich schamen. Hier werden de meeste portemonnees ingepikt.