Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man in been geschoten op IJburg

27 september 2013, 10.17 uur · Aangepast 29 september 2013, 19.02 uur

Bij een schietpartij in de Frans Zieglerstraat op IJburg is vanochtend een man in zijn been geschoten. Het incident gebeurde rond tien voor vijf.

Het slachtoffer is meerdere keren in zijn been geraakt. Vervolgens is hij in de richting van de Pieter Oosterhuisstraat gelopen en daar in het water gevallen. Een buurtbewoner, die eerder al schoten had gehoord, trof hem aan en haalde hem uit het water.

De man is naar een ziekenhuis gebracht en daar behandeld aan zijn verwondingen. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en wordt momenteel verhoord. Volgens een woordvoerder van politie zijn er twee daders betrokken bij het incident. Zij zijn op een donkere scooter in onbekende richting weggevlucht.

Volgens een getuige droeg een dader een bivakmuts, de andere een helm. Het slachtoffer zou direct nadat hij zijn woning uit kwam beschoten zijn. De politie een zoekactie gestart. Drie straten zouden afgezet zijn. Meerdere buurtbewoners hebben schoten gehoord. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met politie.