Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Vluchtflat: 'Hopelijk maandag duidelijkheid'

27 september 2013, 16.08 uur · Aangepast 30 september 2013, 19.38 uur

Aanstaande maandagmorgen heeft een aantal bewoners van de Vluchtflat een gesprek met burgemeester Van der Laan. Er zal gesproken worden over de situatie van de vluchtelingen, die voor dinsdag de flat in Nieuw-West moeten verlaten.

Dat de vluchtelingen voor 1 oktober de flat zouden verlaten, was eerder afgesproken met woningbouwcorporatie De Key, eigenaar van het pand. In een kort geding werd die afspraak gisteren bekrachtigd door de rechter.

Maandagmorgen zullen de vluchtelingen met van der Laan bekijken wat hun toekomst is. De vluchtelingen hopen dat de burgemeester met een oplossing voor het lang lopende probleem komt. Een woordvoerder van Van der Laan geeft echter aan dat er weinig is dat de stad kan doen. Officieel mag de gemeente uitgeprocedeerde asielzoekers niet helpen.

Wel heeft Van der Laan een verzoek ingediend bij staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) om de vluchtelingen in elk geval onderdak te mogen bieden tot het moment dat zij kunnen naar het land van herkomst. Het is nog niet duidelijk of Teeven hier toestemming voor zal geven.