Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Weggestuurd teammanager David Endt soms depressief

4 oktober 2013, 15.16 uur · Aangepast 6 oktober 2013, 15.30 uur

Na 15 jaar was hij opeens zijn functie als teammanager van Ajax kwijt. En daar heeft David Endt het nog steeds zwaar mee.

Zijn hele leven was David Endt sterk betrokken met Ajax. Eerst als supporter, toen als jeugdspeler en de afgelopen 25 jaar in functies zoals persvoorlichter en teammanager. Maar afgelopen zomer was hij opeens niet meer nodig als teammanager.

Dat zit hem nog best dwars. 'De steun die ik heb gekregen uit alle kanten (...) heeft me wel een geweldige kracht geveven om overeind te blijven, om niet in te storten, want ik heb het echt nog steeds wel moeilijk hoor. Soms heb ik best wel last van depressies en zijn ze thuis niet zo blij met me', vertelt Endt in dit fragment uit een langer interview dat vrijdagavond te zien is in Dit Is Mijn Club.

Endt is tijdens thuiswedstrijden niet meer te vinden op het stoeltje achter het doel waar hij de afgelopen jaren zat. Hij staat gewoon weer op vak 129 bij de F-siders. 'Voor mij is het wel een therapeutische zaak dat ik op Zuid sta en supporter ben, terug naar wat ik ooit was.' Hij is weer het jongetje van acht jaar dat schreeuwt voor zijn club. 'Dat heb ik nu nodig om alles te verwerken.'

Op de beelden van AT5 is te zien dat zijn nieuwe plekje in het stadion wel met zich meebrengt dat de man, die 25 jaar in dienst van de club was, gewoon gefouilleerd wordt.

Dit Is Mijn Club is vrijdagavond om 19.30 uur te zien op AT5.