Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM beschuldigt Badr Hari definitief van poging tot doodslag

4 oktober 2013, 17.21 uur · Aangepast 16 oktober 2013, 13.30 uur · Foto: Frank Buis/AT5

Badr Hari moet zich donderdag voor de rechter tegen zeven stevige aanklachten verweren. Dat blijkt uit de definitieve tenlastelegging.

De zwaarste aanklacht tegen Badr Hari is dat hij opzettelijk Koen Everink 'van het leven' probeerde 'te beroven'. Dit zou hij volgens het Openbaar Ministerie onder andere hebben geprobeerd door het slachtoffer tegen het gezicht of hoofd te schoppen terwijl Everink op de grond lag. Dat gebeurde tijdens de beruchte editie van Sensation White in de Arena.

Ook wordt Hari ervan verdacht 'opzettelijk, zwaar lichamelijk letsel' te hebben toegebracht aan de enkel en/of het gezicht van Everink door meerdere malen een kopstoot te geven, te slaan en/of op het lichaam van het slachtoffer te springen.

Andere verdenkingen die volgende week donderdag worden behandeld zijn een kopstoot en/of een flying kick op 12 mei 2012 in de Jimmy Woo, waarbij het slachtoffer mogelijk ook met glas in het gezicht is geslagen. In juli 2011 zou hij in Club Air een slachtoffer de tanden uit diens mond hebben geslagen. Ook in Club Air is er mogelijk tegen het hoofd van het slachtoffer geschopt.

Verder zou Badr Hari in juli 2011 een ex-vriendin hebben geslagen en haar huis hebben gesloopt. Verder staan er nog mishandelingen in de Cooldown (december 2011) en - mogelijk met een boksbeugel - in Blinq (februari 2010) en een opzettelijke aanrijding op de Albert Cuyp (maart 2010) op het programma.