Start van hoofdcontent

Stad

nl

Broer Badr Hari aangehouden voor meineed

11 oktober 2013, 15.04 uur · Aangepast 16 oktober 2013, 13.24 uur

Yassine Hari, de broer van Badr Hari, is vrijdag door het Openbaar Ministerie aangehouden op verdenking van meineed. Yassine had als getuige op de zitting een verklaring afgelegd over een vechtpartij in de Amsterdamse Club Air, in juli 2011.

Volgens het OM heeft Yassine onder ede gelogen over wat er is gebeurd. Het slachtoffer, clubeigenaar Jeroen van den Berg, heeft Badr Hari aangewezen als degene die hem geslagen en geschopt heeft. Yassine Hari (22) heeft verklaard dat hij degene was die Van den Berg heeft geslagen.

Hij zou hem twee vuistslagen in het gezicht hebben gegeven. Volgens Yassine heeft ook een vriend van hem meegedaan aan de mishandeling. Met die lezing kwam hij vrijdag voor de rechtbank voor het eerst, bij de politie heeft hij daar niets over gezegd. Van den Berg heeft verklaard dat hij in zijn club tegen de grond is geslagen.

Vervolgens is hij hard in zijn gezicht geschopt, waardoor hij meerdere tanden brak. Yassine was vrijdag meegenomen door Badr Hari's advocaat Bénédicte Ficq om te komen getuigen. Hij is na het getuigenverhoor op bevel van officier van justitie Rob Kloos afgevoerd door de parketpolitie.

Volgens advocate Ficq is de arrestatie van Yassine 'tekenend voor dit proces'. Zij meent dat het OM met de meineedverdenking vooral 'spierballen'wil laten zien.