Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zwagerman beticht Propria Cures van smaad en laster

11 oktober 2013, 22.46 uur · Aangepast 31 januari 2014, 19.01 uur

Vandaag meldde studentenblad Propria Cures dat schrijver Joost Zwagerman 60.000 euro subsidie heeft gekregen van het Letterfonds waar zijn vriendin, die daar werkzaam is, voor gezorgd zou hebben.

In een interview met H/P De Tijd reageert Zwagerman op het artikel. 'Het is onjuist wat ze schrijven. In feite is het zelfs smaad en laster'. De schrijver denkt dat het de auteur van het artikel om de roem te doen is, hij 'schrijft op zijn Twitter dat hij er zijn levenstaak van maakt mij ten val te brengen, te beschimpen en kapot te maken'. 

Zwagerman heeft naar eigen zeggen in 2012 25.000 euro subsidie aangevraagd voor een gedichtenbundel, en 35.000 euro voor een roman. Deze bedragen werden hem allebei toegekend, maar in verschillende jaren uitbetaald.

Zijn vriendin had hier niks mee te maken, want zij werkt op een afdeling die reizen van schrijvers naar het buitenland verzorgt. 

Toch onderneemt de schrijver verder geen stappen tegen het studentenblad en de betreffende auteur. 'Daar vind ik het te onbelangrijk voor. Maar wel belangrijk genoeg om hier te vertellen dat het helemaal onjuist is wat hij beweert'.