Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Medewerkers Schiphol achter cokelijn

15 oktober 2013, 09.26 uur · Aangepast 17 oktober 2013, 09.30 uur

De Koninklijke Marechaussee heeft in een groot onderzoek naar de invoer van cocaïne uit Midden en Zuid-Amerika vijftien verdachten aangehouden. Daarvan waren er zeven werkzaam op een bedrijf op Schiphol.

De mannen maken deel uit van een crimineel samenwerkingsverband dat verschillende cocaïnetransporten organiseerde naar Nederland.

Zware criminaliteit

Het onderzoek werd uitgevoerd door het team zware criminaliteit van de Marechaussee kwamen de verdachten met Nederlandse, Turkse en Colombiaanse nationaliteit, variërend in leeftijd van 23 tot 65 naar voren.

De mannen worden er onder meer van verdacht de cocaïne, die veelal verstopt zat in vliegtuigen, uit de toestellen te halen en verder Nederland in te smokkelen. De meeste verdachten zijn woonachtig in de regio Amsterdam.

Vuurwapengevaarlijk

Een aantal aanhoudingen werd verricht door het arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee omdat het vermoeden bestond dat die verdachten in het bezit van vuurwapens zouden zijn. Tijdens diverse zoekingen in woningen van verdachten zijn vuurwapens, geld en verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.