Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Protest tegen vercommercialisering van de dance scene

17 oktober 2013, 18.54 uur · Aangepast 18 oktober 2013, 11.56 uur

Met een vuurspuwende hond van vier meter hoog vraagt collectief Amsterdam Danst Ergens Voor (ADEV) aandacht voor de underground van de dancescene in de stad. Het beest staat sinds donderdag op het Rembrandtplein.

De roestige hond moet Cerberos voorstellen. De driekoppige waakhond van de onderwereld. 's Nachts kan hij vuurspuwen. Hij is bovenop een kubus van het ADE geplaatst.

Op een bordje onder het roestige beeld staat 'Cerberus, de waakhond van de underground'. En: 'Het grote geld dat Amsterdam overneemt en de underground in gevaar brengt, heeft deze slapende waakhond wakker gemaakt. Hij is nu hier gaan staan, zodat wij allemaal weten dat we er iets aan moeten doen. Want wat is een dance scene zonder underground?'.

Zaterdag organiseert ADEV een 'non-commercieel alternatief' voor het Amsterdam Dance Event. Met een stoet dansende mensen wil het collectief door de stad trekken. De tocht begin bij voormalig dierenasiel de Valreep in Oost, volgens de organisatie één van de laatste vrijplaatsen in de stad.  

ADEV heeft met ADE afgesproken dat het beeld morgen weer weggehaald wordt.