Stad

Wilson Chebet wint voor derde keer op rij de marathon

20 oktober 2013, 13.38 uur · Aangepast 30 oktober 2014, 15.56 uur

Wilson Chebet uit Kenia heeft voor de derde keer op rij de marathon van Amsterdam gewonnen.

De favoriet won daarmee van andere favorieten zoals zijn langenoot Bernhard Koech en de Ethiopiër Getu Feleke. Bovendien verbeterde hij zijn eigen parcoursrecord met een paar seconden. Het record stond op twee uur, vijf minuten en 41 seconden. Daar is nu vijf seconden van af.

#AM13 M 1.Wilson Chebet 2:05:36 2.Birhanu Girma 2:06:06 3.Bernard Koech 2:06:29 4.Abdullah Shami Dawit 2:08:02 5.Yekeber Bayabel 2:09:39.

— Iwan Oprins (@iwanoprins) October 20, 2013

Ruim 14.000 mensen trekken vandaag de loopschoenen aan voor de wedstrijd over 42,195 kilometer. De sterkste Nederlandse deelnemer Koen Raymaekers stapte uit de marathon. De 33-jarige atleet greep na ongeveer 20 kilometer naar zijn kuit en gaf op.

Winnaar bij de vrouwen
Valentine Kipketer won bij de vrouwen. Net als de winnaar bij de mannen komt ook zij uit Kenia. Zij liep de marathon in twee uur, 23 minuten en twee seconden.