Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Schotse politie onderzoekt gedrag Ajax-aanhang

23 oktober 2013, 17.18 uur · Aangepast 24 oktober 2013, 11.58 uur

De Schotse politie stelt een onderzoek in naar het gedrag van een aantal Ajax-supporters tijdens de wedstrijd Celtic- Ajax.

Rond de wedstrijd werd er weliswaar geen enkele Ajax-aanhanger aangehouden, maar tijdens het duel brak er vlak voor het einde van de eerste helft onrust uit in het vak waar de Ajax-supporters zich bevonden. Een klein groepje fans zou, na een mogelijke provocatie van Schotse zijde, onder meer met stoeltjes hebben gegooid.

'Rond de wedstrijd zijn er geen Ajacieden aangehouden', stelt een woordvoerder van de politie in Glasgow, 'maar er loopt nog een onderzoek naar het gedrag van een aantal Nederlandse fans. We kijken hierbij onder meer naar camerabeelden. Eventuele relevante informatie wordt gedeeld met de Nederlandse politie om de betreffende fans te identificeren'.

UPDATE: Ook UEFA-onderzoek
Ajax moet ook rekening houden met sancties van de UEFA voor wangedrag van de eigen aanhang tijdens de uitwedstrijd van dinsdag bij Celtic in de Champions League. De UEFA beslist op 21 november of Ajax bestraft wordt.