Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voedselbanken kunnen armoede niet bijbenen

26 oktober 2013, 18.09 uur · Aangepast 8 november 2013, 03.39 uur

Voedselbanken in de stad hebben grote moeite om aan de vraag naar levensmiddelen te voldoen. In het afgelopen jaar groeide het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de Voedselbank met zo'n 25 procent.

In totaal maken nu zo'n 1600 huishoudens gebruik van de voedselbank. En dat is een probleem want er komt steeds minder voedsel binnen, supermarkten laten bijvoorbeeld 'oudere producten' langer in de schappen liggen.

Op hulp van de overheid hoeft er niet gerekend te worden, de hele operatie draait op vrijwilligers en giften. Al haalt coördinator Mary-Lou Florisson een Frans/Belgisch voorbeeld aan waarmee de Voedselbank geholpen zou kunnen worden.

'Er is een Europees subsidiepotje waar Frankrijk 72 miljoen uit heeft gekregen om voor hun armen te zorgen, België heeft daar 27 miljoen euro uit gekregen. Maar hier wordt het probleem niet erkend en dus niet aangevraagd.'

Vanwege het grote tekort aan voedsel houden de voedselbanken in de stad op 2 november een open dag. Op die dag kan tussen 11.00 en 13.00 uur voedsel gebracht worden naar de uitgiftepunten in de stad. Meer informatie leest u hier.