Start van hoofdcontent

Stad

nl

Totaal drie aanhoudingen na voetbalgeweld Overamstel

27 oktober 2013, 12.19 uur · Aangepast 29 oktober 2013, 12.30 uur

De politie heeft in totaal drie spelers aangehouden naar aanleiding van het voetbalgeweld tussen spelers van WV-HEDW 8 en Overamstel 2. Zaterdagmiddag liep een wedstrijd tussen beide teams uit op een massale knokpartij.

Volgens een toeschouwer hing er al de hele wedstrijd een gespannen sfeer. Spelers van Overamstel, met name de keeper van die club, gingen door het lint toen WV-HEDW aan het eind van de wedstrijd een penalty kreeg.

Nadat de doelman rood had gekregen, viel hij de scheidsrechter aan. Een reservespeler van WV-HEDW zou op de grond gewerkt zijn en meerdere keren in het gezicht getrapt. De politie heeft naar aanleiding van het incident drie spelers aangehouden.

Het zou gaan om drie spelers van Overamstel. Momenteel hoort de politie getuigen van het incident. Op Twitter laat WV-HEDW weten dat de aangehouden keeper niet over een geldige spelerspas beschikte.

Overigens heeft de scheidsrechter, die tijdens de knokpartij door spelers van WV-HEDW beschermd werd, aangegeven van plan te zijn zondag gewoon weer wedstrijden te fluiten.

In januari dit jaar bleek uit onderzoek van RTL Nieuws dat Overamstel één van de 25 clubs in Nederland is, waar de meeste incidenten op en rond het veld gebeuren.

Vanavond meer in het AT5 Nieuws.

UPDATE 1: Aangehouden keeper Overamstel 2 beschikte over een ongeldige spelerspas. Politie heeft nog 2 andere spelers aangehouden.

— WV-HEDW (@WVHEDW) October 26, 2013